torsdag 9. mai 2013

Ananasmuffins

Muffins kan man lage i utrolige mange smakskombinasjoner og varianter. Her har jeg laget noen lette og luftige muffins med ananas som er utrolig lette å lage.


Oppskrift:

(gir ca. 20 muffins)


1 1/2 dl sukker
100 g smeltet smør eller margarin
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl fløte
ca. 2 1/2 dl knust ananas


Sett ovnen på 200 grader. Ha sukkeret i en bolle. Hell over det smeltede smøret. Rør eller pisk smør og sukker noen minutter. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk kraftig mellom hvert egg. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver og fløte. Rør til alt er godt blandet. Legg papirformene på en bakeplate. Fyll dem ca 1/3 fulle. Legg litt knust ananas i hver form. Stek muffinsene i ca 15 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist.


Muffins skal være lette og luftige, og de smaker best nystekte, men de kan fryses og tiner raskt. Ikke fyll formene for mye. Muffinsene hever seg godt når de steker.
Bruk knust ananassom er å få hermetisk og la saften renne av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar